logo

 

 

 

 

KONTAKT

crta

Informacije

 

Darja Vrečko
telefon: 051 677 134

 Zdenka Škerbinek

Stanka Pihlar

Naslov SUPSJ:

Sindikat uslužbencev plačne skupine J, Na soseski 10 a, 2000 Maribor

PRISTOPNA IZJAVA

IZSTOPNA IZJAVA

 

 

 

 

 

Večer, 4. 1. 2018

PREPIS:
Pogajalska skupina reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, PERGAM, organizira,  celodnevno stavko v sredo, 24. 1. 2018. Stavkali bomo tudi na univerzah.
Stavkovni odbor Visokošolskega sindikata Slovenije poziva vse zaposlene, ne glede na članstvo v našem ali drugih sindikatih, naj se pridružijo stavki. Pedagogi naj odpovedo predavanja, vaje in govorilne ure, strokovni delavci naj zaprejo referate, tajništva in knjižnice ter omejijo servisna dela na minimum, ki je potreben za preprečevanje morebitne škode. Učiteljem, ki imajo na dan stavke razpisane izpite, prepuščamo, naj se individualno odločijo, ali jih bodo izvedli ali preložili.
Stavka je ustavno zajamčena pravica vsakega delavca. Stavka bo zakonita. Nihče ne sme preprečevati stavkanja podrejenim ali kolegom, prav tako pa stavkajoči ne smejo pritiskati na tiste, ki ne stavkajo.
Na dan stavke bo v Ljubljani organiziran skupni shod vseh sindikatov, ki organiziramo stavko. Podrobnosti o shodu in o zborih visokošolskih delavcev pred shodom bomo še objavili.
Skupne stavkovne zahteve sindikatov so:
· Ohranitev enotnega plačnega sistema, ki ga vlada ruši s parcialnimi uslugami posameznim sindikatom.
· Hkratna odprava anomalij pri vrednotenju delovnih mest nad 26. PR in anomalij, nastalih zaradi nedavnega dviga zdravniških delovnih mest, kar pomeni dvig delovnih mest nad 26. PR za 3-4 PR.
· Na področju visokega šolstva konkretno zahtevamo dvig delovnih mest visokošolskih učiteljev in sodelavcev ter raziskovalcev za 4 PR, dvig delovnih mest v skupini J nad 26. PR pa za 3 PR.
· Dvig plačnih razredov delovnih mest do 26. PR za 2 PR.
· Odpravo vseh varčevalnih ukrepov pri plačah v javnem sektorju, vključno z 8 % znižanjem vrednosti PR, kar je uvedel ZUJF.
ODLOČITEV NAŠEGA SINDIKATA VAM BOMO JAVILI! VSEKAKOR CILJI STAVKE, KI JE NAPOVEDANA ZA 24. 1. 2018, ZAJEMAJO, PRVIČ V ZGODOVINI SLOVENIJE, TUDI JAVNE USLUŽBENCE PLAČNE SKUPINE J.
Lep pozdrav, Darja