Izjava gospe Šmuc, Gospodarska zbornica Slovenije

in komentar SUPSJ. Vsebina. lep pozdrav, Darja

Mnenji:

1. Od vsega tega, kar se obojestransko navaja menim, da človeka  - delavca najbolj prizadene to, da cel mesec dela, da si zasluži plačilo in na koncu meseca, ne ostane ničesar za dostojno preživetje. Vse je na knap, do naslednje plače. Sprašujem se, ali se lahko  to plačilo poimenuje plača ali je to zgolj socialna pomoč? Zahvaljujem se vam za trud in energijo, ki jo vlagate v reševanje trenutnega stanja zaposlenih. Želim vam še veliko uspehov.
  2. Dobro komentirano. Nekateri dajejo res »noro« pametne izjave in uspevajo – da se človek vpraša ... od kje ta pamet ali od kod jim pravica, da tako oholo razmišljajo,kaj vse se je izboljšalo delavce, ki so v plačnih razredih pod 18. PR in kako bo država čisto obubožala zaradi tega (včasih se zdi, kot da so zavistni, kaj vse že tako preveč so dobili). Resnično bi mogoče bolje razumeli situacijo, če bi jo izkusili tudi sami. Glede na hvalo, kako gospodarsko uspešni smo v zadnjih letih, nihče ne bi smel biti plačan pod minimalno bruto plačo, ali po domače: če ima direktor dobro plačo, naj jo ima tudi čistilka, ali če je država tako uspešna naj bodo tudi državljani, na dolgi rok to deluje kot recept za dobro družbeno ureditev in blagostanje tako za malo manj plačane kot tudi za tiste malo bolj plačane in bogate. Le kako bo družba malo bolj plačanih in bogatih funkcionirala, če ne bo malo manj plačanih.  Veselje je gledati družbo, katere ljudje si lahko privoščijo, da si kupijo zdravo hrano, gredo na morje, v gledališča, na tekme, si privoščijo razne športe, izobraževanja, izlete ... Popolnoma podpiram prizadevanja.